€ 250.000,-

Winterstraat 6, 3247CH Dirksland

Winterstraat 6, Dirksland

Over deze woning

Makelaar
Tanis & Akershoek Makelaardij
Aangeboden sinds
05-04-2024
Aantal keer bekeken
566

Kenmerken

Soort woonhuis
Halfvrijstaande woning
Bouwjaar
1590
Perceelgrootte
125
Woonoppervlakte
70
Inhoud
300
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2

Omschrijving

Een ideale starters woning voor de liefhebber van nostalgisch wonen!
Altijd al sfeervol en karakteristiek willen wonen, aan een rustig pad, nabij het centrum met vele voorzieningen binnen handbereik? Dan is dit jouw kans!

Deze halfvrijstaande woning is gelegen in “Het Hof”, deels oorspronkelijk gebouwd in de 16e eeuw waarbij het tot één van de oudste stenen boerenhuizen van Goeree Overflakkee behoort.

Het object is in de loop van de tijd opgesplitst in meerdere woningen, waarvan Winterstraat 6 er één van is. De woning is gelegen op 125 m2 eigen grond, heeft een prachtige voorzijde met trapgevel en diverse authentieke details aan de binnenzijde waardoor het authentieke karakter bewaard gebleven is.

De sfeervolle woonkamer, praktische keuken en nette badkamer op de begane grond, alsmede de slaapverdieping met 2 slaapkamers met toiletruimte en royale zolderruimte, maken deze woning meer dan bijzonder …!


INDELING:


BEGANE GROND

Vanuit de Winterstraat kom je via een pad in de fraaie tuin bij de woning. Via de stoeptrap bereik je in de entreehal met houten vloerdelen waar de meterkast is opgesteld.
De toiletruimte is eenvoudig doch functioneel.

Middels dubbele deuren is de woonkamer vanuit de entree toegankelijk. Door de hoge raampartijen met deels glas-in-lood beglazing, de schouw en houten vloerdelen is dit een heerlijke ruimte met een sfeervol karakter.

Aan de achterzijde is de eetkeuken gerealiseerd. Deze heeft een functionele opstelling met afzuigkap, gaskookplaat waaronder kastruimte. Er zijn 2 vaste kasten aanwezig welke dienst doen als provisie- en bergruimte.

De woonkamer en keuken zijn vrij recent voorzien van een strakke stuclaag, tevens is de woning inwendig geverfd in kleurstellingen passend bij het karakter van het pand.

Vanuit de woonkamer én vanuit de keuken is de tussenhal toegankelijk. De vloer is voorzien van laminaat en via de aanwezige kastruimte is de volledige geïmpregneerde (gemeenschappelijke) kelderruimte bereikbaar.

Vanuit de tussenhal is de badkamer toegankelijk. Deze is geheel betegeld met witte wandtegels v.v. een blauwe sierbies en vloertegels in identieke kleurstelling. De ruimte beschikt over een douchecabine, wastafelmeubel, designradiator en wasmachineaansluiting.


SLAAPVERDIEPING

Via de vaste trap vanuit de tussenhal kom je op de overloop. Deze is voorzien van een dakvenster en geeft toegang tot de slaapkamers en de toiletruimte.

De 1e slaapkamer is voorzien van een dakkapel en heeft een vaste kast welke uitermate geschikt is als garderobekast.
De 2e slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde, heeft tevens een dakkapel en biedt zicht op de tuin.
Beide slaapkamers hebben een karakteristieke en sfeervolle uitstraling.

Er is een toiletruimte op deze verdieping gerealiseerd, keurig uitgevoerd met Portugese vloertegels, een Saniboyeur en wastafel.

De gehele 1e verdieping is voorzien van een lichte laminaatvloer.


ZOLDERRUIMTE

Via een luik met trap vanuit de overloop is de geheel bevloerde zolderruimte toegankelijk. Deze heeft een Velux dakvenster voor voldoende licht en ventilatie.
Tevens is in deze ruimte de Cv-combiketel opgesteld.


TUIN EN BIJGEBOUWEN

Door de ligging op het Oosten geeft deze tuin met zeer veel privacy de garantie tot een heerlijke plek in de zon. De tuin heeft een diversiteit aan beplanting, een perenboom en houten tuinhuisje ten behoeve van fietsen en tuingereedschappen.
Door de aanwezigheid van diverse bomen in de omgeving is het heerlijk groen en heb je geen idee dat je je midden in het centrum bevindt.


ALGEMENE KENMERKEN

- karakteristiek halfvrijstaand woonhuis met houten berging en sfeervolle tuin met
voldoende privacy;
- oorspronkelijk bouwjaar circa 1590;
- perceeloppervlak: 125 m2 eigen grond;
- diverse ramen vernieuwd en voorzien van dubbele beglazing;
- verwarming en warmwatervoorziening via Cv-combiketel (Remeha Avanta 2020);
- schilderwerk/goten: 2020 en 2021;
- dakkapel voorzijde vernieuwd, zijgevel gerenoveerd;
- object bestemd voor zelfbewoning;
- oplevering in overleg.


OVERIGE BEPALINGEN VAN TOEPASSING

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.