Keukens

Keukentrends

1. Pitt cooking
Kookpitten die liggen op het werkblad, dat is pitt cooking. Je kunt zelf kiezen welke pitten je op het werkblad wilt, van grote wokbrander tot minibrander. Voordeel is dat je alle ruimte hebt voor het gebruik van meerdere grote pannen.

2. Houder voor tablet of smartphone
Uitgebreid koken, maar wel efficient en zo veel mogelijk je handen vrij houden. Een houder voor je tablet of smartphone is dan ideaal. Zo hoef je niet met vieze handen door een koekboek te bladeren of bang te zijn om vette vingerafdrukken achter te laten.

3. Keuken als expositieruimte
Al het keukengerei mag in 2017 gezien worden. Denk dan aan bijvoorbeeld aan kopjes, borden en pannen. Behalve dat dit een leuke uitstraling geeft, is dit ook nog eens erg praktisch. Zo heb je namelijk al het keukengerei binnen handbereik.

4. Loft keuken
Je keuken geïntegreerd in de rest van je huis. Dat is een loft keuken. De mogelijkheden zijn divers. Zo kun je kiezen voor een kleine keuken in de hoek van je huis of zet de keuken letterlijk in het middelpunt.

5. Aardse en natuurlijke kleuren
Blauw- en groentinten zijn populair in 2017. Vooral de warme kleurtinten zullen dit jaar veel terugkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mosgroen en vergrijsd blauw.

6. Planten in de keuken
Zorg voor sfeer en meer zuurstof in huis door planten in je keuken te zetten. Zorg voor mooie blikvangers die jouw keuken veel meer uitstraling geven.

7. Zwevende keukenkasten
Ideaal voor de kleine keuken: zwevende keukenkasten. Hierdoor creëer je meer ruimte in huis. Heb je een grotere keuken? Ook dan zijn zwevende keukengasten een goede keus. Hierdoor krijgt je keuken een luxere en ruimere uitstraling. En nog een voordeel: het schoonmaken van je vloer wordt een stuk gemakkelijker.

8. Bredere kasten en lades
Wil je meer opbergruimte en de ruimte die je hebt efficiënter benutten? Kies dan voor brede kasten en lades. Behalve de extra opbergruimte, krijg je ook een keuken met een strakkere uitstraling doordat je minder kasten en lades hebt.

9. Woonkeuken
Een trend die nog steeds aan populariteit wint, is het gebruiken van de keuken als tweede woonkamer of verlengstuk van de kamer. Woonkeukens bestaan vaak uit twee delen. Aan de ene kant is er een gedeelte tegen de want met onder andere de vaatwasser, koelkast en het fornuis. Daarnaast is er een losstaand gedeelte, zoals een kookeiland.

10. Industriële accessoires
Geef je keuken een stoere uitstraling door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor accessoires van glas, hout, metaal of aardewerk. 

Tieleman Keukens

www.tielemankeukens.nl