€ 549.000,-

Voorstraat 7, 3245BG Sommelsdijk

Voorstraat 7, Sommelsdijk

Over deze woning

Makelaar
Van Alphen Makelaardij
Aangeboden sinds
23-01-2024
Aantal keer bekeken
799

Kenmerken

Bouwjaar
1702
Perceelgrootte
267
Woonoppervlakte
170
Inhoud
801
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
6

Omschrijving

Voor alle liefhebbers van karakteristieke herenhuizen!

Dit rijksmonument heeft nog veel authentieke kenmerken zoals de oude kachel, hoge plafonds, de landelijke keuken, badkamer en prachtige houten balken. Het pand heeft een unieke uitstraling wat al direct uitnodigt om de woning verder te ontdekken!

De woning is onder andere voorzien van vijf slaapkamers, twee badkamers, riant woongedeelte, dakterras, diepe achtertuin en grote garage/schuur. Kortom, een uniek plekje en een heerlijke plek om te woning.

Onder de woning ligt een prachtige kelder die beschermd is in de monumentenwet.

Ook de ligging van de woning is ideaal te noemen. Het is gelegen midden in de oude dorpskern van Sommelsdijk op loopafstand van alle voorzieningen. Sommelsdijk is het ideale dorp voor bewoners die houden van rust en natuur. Je woont hier heerlijk omgeven door de natuur. Het is gelegen op het eiland Goeree-Overflakkee, waardoor je je binnen een mum van tijd aan de kust bevindt. Voorzieningen als scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen liggen nabij en je dagelijkse boodschappen doe je onder andere in het historische centrum van Middelharnis. Er rijdt een bus door het dorp en Sommelsdijk heeft tevens een gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen richting de grotere rand steden zoals Rotterdam.

Omschrijving
Het eerste wat je opvalt als je dit huis binnenstapt, is de indrukwekkende monumentale trap.
Via de lange hal zijn het aparte toilet, het woongedeelte en de keuken te bereiken.
Het woongedeelte is een mooie open ruimte met hoog plafond met sierlijsten en ornamenten en grote ramen die de ruimte veel lichtinval geven. De echte eyecatcher in de woonkamer is toch wel de kachel en de prachtige schouw voorzien van delfts blauwe tegeltjes.

De landelijke keuken is voorzien van onder andere een klassieke oven en gasfornuis, vaatwasser, koelkast, inbouwapparatuur en genoeg keukenkasten voor al je keukengerei. Vanuit hier loop je zo je diepe achtertuin in.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is te bereiken via de trap met prachtige details. De houten balken geven de overloop een knusse sfeer en via hier kun je twee slaapkamers en de badkamer bereiken. De badkamer is knus en ingedeeld met douchecabine, zwevend toilet en wastafel in meubel.

De master bedroom op deze verdieping is erg ruim en voorzien van chique houten inbouwkasten. Via de hal kom je uit op een royaal dakterras.

Tweede verdieping
Op de verrassend ruime tweede verdieping vind je maar liefst drie slaapkamers, een bergkamer en een badkamer. De badkamer voorziet in een ligbad, wastafel en toilet. Een van de slaapkamers is groot genoeg voor een tweepersoonsbed en een ruime kast en de andere slaapkamers zijn wat kleiner maar uitstekend als slaapkamers voor de kinderen.

Overige verdiepingen
Bergzolder middels vlizotrap

Balkon
Ruim dakterras op de eerste verdieping

Tuin
De diepe achtertuin is een heerlijke plek om te toeven. Doordat het zo’n diepe tuin betreft, zijn er meerdere gedeelten te creëren. Het voorste gedeelte is overdekt waardoor je hier het gehele jaar kunt genieten van je buitenruimte. In het midden is een klassiek groenperk aangelegd en aan de achterzijde is een tweede zitplek gecreëerd. Tevens bevindt zich achterin nog een garage/schuur ideaal voor de auto of motorliefhebber.

Bijzonderheden
- Karakteristiek herenhuis met charmante elementen
- Monumentale trap bij binnenkomst
- 2 verdiepingen en een grote kelder onder de woning
- 5 slaapkamers
- Garage
- Sfeervolle tuin van 175 m2
- Onder de woning ligt een prachtige kelder die beschermd is in de monumentenwet.
- Rijksmonumenten zijn vrijgesteld voor de verplichting van een energielabel

Locatie