€ 200.000,-

Pieterstraat 4, 3252BL Goedereede

Pieterstraat 4, Goedereede

Over deze woning

Makelaar
Tanis & Akershoek Makelaardij
Aangeboden sinds
13-01-2022
Aantal keer bekeken
157

Kenmerken

Soort woonhuis
Tussenwoning
Bouwjaar
1780
Perceelgrootte
38
Woonoppervlakte
45
Inhoud
234
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1

Omschrijving

Verkoop: per inschrijving; bieden vanaf € 200.000,- k.k
Een uniek 18e-eeuws pandje in het historisch hart van de stad Goedereede. Een authentiek pareltje aan de zo pittoreske Pieterstraat, op slechts enkele meters van het marktplein en de haven.
Het pand is even sierlijk en passend als de talrijke direct omliggende Rijksmonumenten, die tezamen zo beeld bepalend zijn voor de idyllische schoonheid van Goedereede’s ‘beschermd historisch stadsgezicht’.
Dit pandje ademt een bijzonder geliefde sfeer uit, zowel buiten als binnen.
Voor degene met 2 rechter handen een geliefde starterswoning!

Gebruik en Indeling:
Het object van Pieterstraat 2 en 4 is thans in gebruik als één woning en zal opgesplitst worden.
Het pand wordt opgeleverd als “ruwbouw” met keuken en badkamer. De voorzieningen zoals o.a. aanleg/realisering nutsbedrijven, verwarming, riolering, trapopgang alsmede renovatie dienen door de toekomstige bewoners zelf gerealiseerd te worden.

Begane grond: keukenruimte met houten opstelling, een praktische bijkeuken met toegang tot het terras van circa 9 m2 en een toiletruimte.
De verdieping is opgedeeld in een open ruimte en een badkamer met douchecabine, toilet en wastafelmeubel. Via de vlizotrap is de zolderruimte toegankelijk.

Het pand heeft een gemende bestemming, waarbij zowel privé gebruik (woning) als commercieel/zakelijk gebruik zijn toegestaan. Voor conversie/aanpassing biedt dit pand, klein maar fijn, goede mogelijkheden. In het bijzonder voor alleenstaanden en starters. Een unieke mogelijkheid voor diegenen die passend en voordelig kleinschalig wonen in hartje Goedereede willen realiseren.

Specificaties (ruimten en voorzieningen):
- Gelegen op circa 38 m2 eigen grond.
- buitenruimte circa 9,4 m2
- Begane grond. Afmeting circa 6.85 x 3.35 m. Betonvloer met deklaag van antieke plavuizen, balken plafond.
- 1e verdieping: afmeting circa 6.85 x 3.35 m. Houten vloeren met balken plafond
- Aansluitingen nutsbedrijven, verwarming en riolering door koper te regelen
- Oplevering in overleg

Procedure (verkoop, oplevering):
Verkoop object: Per inschrijving; bieden vanaf € 200.000,- k.k.
Bezichtiging: Op afspraak
Gunning: Voorbehouden

OVERIGE BEPALINGEN VAN TOEPASSING
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Het verkochte is meer dan 200 jaar oud, de eisen die aan de bouwkundige kwaliteit gesteld mogen worden, lager liggen dan die voor nieuwere woningen. Verkoper staat niet in voor fundering, vloeren, leidingen van elektriciteit, water, gas, riolering en de aanwezigheid van doorslaand en/of optrekkend vocht. Bouwkundige gebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in artikel 6.3 (van de koopakte) omschreven (woon)gebruik en met ingang van de datum van de eigendomsoverdracht vrijwaart de koper de verkoper voor bekende en onbekende, zichtbare en onzichtbare gebreken.

De verkoper heeft het verkochte niet zelf gebruikt/bewoond en kan derhalve koper niet informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt.
In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen

Gezien het bouwjaar van de onroerende zaak is het mogelijk dat er in het verleden in de onroerende zaak asbesthoudende stoffen/materialen zijn verwerkt. Vroeger was asbest een gebruikelijke toeslagmateriaal. Indien asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn dient de koper in geval van verwijdering hiervan die maatregelen en voorzieningen te treffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en vrijwaart de verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enig asbesthoudende materialen in en/of de verwijdering van asbest en/of asbesthoudende materialen uit de desbetreffende onroerende zaak kan voortvloeien.