€ 399.500,-

Zomerstraat 5, 3247CJ Dirksland

Zomerstraat 5, Dirksland

Over deze woning

Makelaar
De 3 Linden Makelaardij
Aangeboden sinds
18-04-2019
Aantal keer bekeken
705

Kenmerken

Soort woonhuis
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1890
Perceelgrootte
249
Woonoppervlakte
180
Inhoud
530
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4

Omschrijving

ONE IN A MILLION! Zoekt u iets unieks? Deze ruime, vrijstaande woning met 4 slaapkamers, twee woonkamers en een gigantische woonkeuken is gelegen op een wel heel bijzonder plekje: direct naast de hervormde kerk van Dirksland aan de kerksingel. Vanuit de tuin heeft u uitzicht op dit prachtige gebouw dat zijn oorsprong vindt in de 13e eeuw. De gezellige woonkeuken biedt plaats aan een enorme eettafel en staat garant voor vele uren gezellig (na)tafelen. De ‘tuinkamer’ met houtkachel en een nokhoogte van 5.30 meter is een heerlijke loungeruimte.

Indeling

Begane grond:

Hal/entree met toegang tot toiletruimte met wc, urinoir en handwasbakje. Zitkamer met laminaatvloer, open trap naar de slaapverdieping. Volledig betegelde badkamer met ligbad/whirlpool, royale inloopdouche, vloerverwarming, wastafelmeubel en lichtkoepel. Er is voldoende ruimte voor het plaatsen van een sauna.

Zeer ruime woonkeuken met vaste kast, L-vormige keukenopstelling met 2 ovens waarvan één met magnetronfunctie, vaatwasser, wijnklimaatkast, 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, composiet werkblad en koel/vriescombinatie. De keukenkastjes werden in april 2019 opnieuw gespoten. Hier is vloerverwarming aanwezig.

Tuinkamer met houtkachel, nokhoogte van 5.30 meter, dubbele openslaande deuren naar de tuin. Tochtportaal met meterkast en deur naar tuin. Ook hier is vloerverwarming aanwezig.

Door de aanwezigheid van 2 woonkamers, zou de zitkamer ook als slaapkamer kunnen worden gebruikt waardoor gelijkvloers wonen mogelijk wordt.

1e verdieping:

Overloop met veel bergruimte. Middels vlizotrap toegang tot ruime bergzolder. Vier royale slaapvertrekken, waarvan één met toegang tot het platte dak. Toiletruimte met zwevend closet, handwasbakje en wasmachineaansluiting.

Tuin:

De tuin (zuidwest) is werkelijk een heerlijke plek. Je zit hier volledig privé, met uitzicht op de kerk. Geheel omheind en bestraat. De poort is breed, zodat een auto op eigen terrein kan parkeren/laden & lossen. Er is een overkapping aanwezig, alsmede een stenen berging.

Afmetingen:

Zie plattegrond voor afmetingen per vertrek.

Algemeen:

- Gelegen op 249 m² eigen grond;

- Totale woonoppervlakte ca. 180 m²;

- Totale inhoud ca. 530 m³;

- Bouwjaar ca. 1890;

- cv-combiketel december 2018;

- Gehele buitenzijde (gevel, kozijnen en deuren) april 2019 opnieuw geverfd;

- Riolering vervangen in 2008;

- Kozijnen grotendeels vervangen in 2008;

- Elektrische installatie vervangen in 2008;

- Dak gerenoveerd in 2008;

- Buitenmuur opnieuw opgemetseld in 2008;

- Parkeren op eigen terrein is mogelijk;

- Wasmachineaansluiting zowel in toiletruimte boven, als in de badkamer;

- Vloerverwarming in badkamer, toilet, keuken en tuinkamer;

- Ook geschikt voor gelijkvloers wonen.

Meer info? Een bezichtiging inplannen? Bel of mail ons.

Locatie