€ 579.000,-

Voorstraat 44, 3241EG Middelharnis

Voorstraat 44, Middelharnis

Over deze woning

Makelaar
Van Alphen Makelaardij
Aangeboden sinds
30-07-2022
Aantal keer bekeken
474

Kenmerken

Bouwjaar
1758
Perceelgrootte
189
Woonoppervlakte
195
Inhoud
783
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5

Omschrijving

Een buitengewoon markant en ruim huis (783m3 inhoud) met zeer ruime en gezellige binnenplaats met gepotdekselde schuur. De hoge plafonds, fantastische leefruimtes en de binnenplaats met veel privacy laten je een gevoel van rust ervaren. Door de originele details heeft het huis een warme sfeer.
De statige en historische Voorstraat van Middelharnis is een unieke en stijlvolle straat in het centrum van Middelharnis en strekt zich uit vanaf de Westdijk/ havenkom tot het oude prachtige raadhuis. Het huis bevindt zich op een toplocatie waar het bruisende dorpsleven en de dorpse rust volledig in harmonie zijn.
De haven van Middelharnis die uitkomt op het Haringvliet op 30m, met ruime keuze aan gezellige eet- en terrasgelegenheden, De winkelstraat ligt ook op 30 meter alsmede de grote supermarkten voor de dagelijkse benodigdheden zijn hier te vinden. De dichtstbijzijnde basisschool ligt op 300m Het ziekenhuis in Dirksland op 5 km.
Middelharnis bevindt zich op 4km van het strand aan het Haringvliet, Op 16Km van het dichtstbijzijnde Noordzeestrand in Stellendam en op 20km van de stranden van Ouddorp.
Ook de bereikbaarheid van de grote steden Rotterdam 35min en Breda 40 min is prima.
Parkeren is nooit een probleem met grote parkeerplaatsen op 30m en 50m en parkeren in de straat,

Geschiedenis
Het huis is in 1976 helemaal gerestaureerd door de gemeente Middelharnis en rijksmonumenten en helemaal in moderne maar originele staat herbouwd. Het huis is dus al wel voorzien van moderne bouwmethoden zoals spouwmuren. Ook de Electra is toentertijd helemaal opnieuw aangelegd alsmede de riolering. De houten vloeren zijn allemaal vervangen voor beton. Alleen de voorgevel een stukje van de zijgevel zijn blijven staan.
Het grote voordeel hiervan is dat het huis dus alleen aan de voorgevel en zijgevel origineel is en er dus met de rest van het huis mag worden verbouwd na vergunningen aanvraag. Dit is vrij uniek bij rijksmonumenten.

We houden op vrijdag 26 augustus aanstaande een dag voor alle bezichtigingen, u kunt zich aanmelden bij ons op info@vanalphenmakelaardij.nl, of 0187-476555.

Omschrijving
Entree via een markante voordeur met originele stalen bewapening. Via de hal naar de markante en stijlvolle woonkamer met daarin de originele balken nog aanwezig. De woonkamer is voorzien van een visgraat vloer van PVC. De keuken is aansluitend aan de woonkamer gescheiden door een en-suite separatie. Aansluitend aan de keuken vindt u de eetkamer. Zeer ruim en met 3 grote ramen zeer goed en mooi verlicht. De verdere beneden verdieping is voorzien van karakteristieke plavuizen. Vanuit de woonkamer bereikt u ook via de gang het toilet en de 2de badkamer met Bubbelbad.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping vindt u de 4 ruime slaapkamers en de badkamer met inloop douche en toilet. Van deze kamers is vrij makkelijk een enorm grote kamer te maken.

Tweede verdieping
Via de vaste trap heeft u toegang tot een hele grote geïsoleerde zolderkamer met dakraam.

Overige verdiepingen
Via een vlizotrap heeft u toegang tot de zolderruimte waar de cv-ketel en een ruime opslagkamer zich bevindt.

Tuin
De achtertuin, die te bereiken is vanuit de eetkamer, is geheel betegeld en omringd door authentieke bakstenen muren. Met nog een overdekt terras dankzij het uitstekende dak van de houten berging kan je hier geheel privé zitten.

Bijzonderheden
Deze woning is voorzien van een gewelfde kelder uit de 17de eeuw toen dit huis oorspronkelijk gebouwd is een prachtige wijnkelder kurkdroog en constant van temperatuur.- karakteristiek monumentaal pand uit 1758
- totale Vloer oppervlakte 271,75 m2
- Inhoud 783 m3
- zorgvuldig onderhouden en geheel instapklaar
- 5 (slaap)kamers
- authentieke details
- riante ruimtes
- houten berging en overkapping
- nabij winkelcentrum en jachthaven en overige voorzieningen

Locatie