€ 495.000,-

Winterstraat 4, 3247CH Dirksland

Winterstraat 4, Dirksland

Over deze woning

Makelaar
Tanis & Akershoek Makelaardij
Aangeboden sinds
03-06-2023
Aantal keer bekeken
493

Kenmerken

Soort woonhuis
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1909
Perceelgrootte
284
Woonoppervlakte
157
Inhoud
645
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5

Omschrijving

Karakteristieke vrijstaande woning in het centrum van Dirksland voor liefhebbers van authentiek wonen met de charme van toen en het comfort van nu!

Achter deze charmante gevel biedt de woning o.a. een sfeervolle woonkamer en suite met mooie glas-in-lood ramen, ruim bemeten woonkeuken met volledig uitgeruste keukenopstelling, praktische bijkeuken en berging op de begane grond. Met maar liefst 5 slaapkamers en complete badkamer op de verdieping is de woning uitermate geschikt voor een groot gezin of voor gasten. De zonnige tuin met overkapping is de perfecte plek om te ontspannen en biedt hierbij de nodige privacy.

INDELING

BEGANE GROND:
Geheel in stijl betreedt u de hal met vestibule, authentieke vloertegels en glas-in-loodramen. De hal beschikt hierbij over inbouwkasten en biedt toegang tot de woonkamer enerzijds en woonkeuken anderzijds.

De woonkamer van circa 8,10m x 4,44m is royaal te noemen en heerlijk licht door de grote raampartijen in de voor- en zijgevel. De oorspronkelijke en suite deuren, mooie glas-in-lood ramen, marmeren schouw met houthaard en parketvloer maken de sfeer in deze kamer compleet.

De woonkeuken is ingericht met een keuken in hoekopstelling voorzien granieten aanrechtblad, 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasmachine en koelkast. Daarnaast beschikt deze ruimte over een provisiekast met voldoende opbergmogelijkheden, uitgebreide meterkast en parketvloer.

Aansluitend is de bijkeuken toegankelijk. Een praktische en betegelde ruimte met plavuizenvloer, witgoedaansluiting, authentieke keukenopstelling voorzien van granieten blad en gasfornuis met afzuigkap. Ook de waterput met pomp zijn hierbij nog aanwezig. Via de aanwezige achterdeur is de tuin bereikbaar.

Aan de achterzijde is een portaal met toegang naar de betegelde toiletruimte met toilet en fonteintje.
De berging is inpandig bereikbaar en voorzien van witgoedaansluiting en eveneens een deur naar de tuin.
Deze ruimte is uitermate geschikt als fietsenstalling of hobby-/klusruimte.

1e VERDIEPING:
De overloop, met een nokhoogte van bijna 5 meter waarbij de mooie spanten en het dakbeschot zichtbaar zijn, geeft toegang tot de slaapkamers, de badkamer en het dakterras aan de achterzijde.

De 1e en 2e slaapkamer bevinden zich aan de voorzijde en zijn beide voorzien van een dakkapel.
De 3e en 4e slaapkamer zijn in het midden aan de linker- en rechterzijde gerealiseerd en eveneens voorzien van dakkapellen.
De 5e slaapkamer met dakvenster voor de nodige lichtinval en ventilatie is aan de achterzijde gesitueerd.
De slaapkamers zijn hierbij ingericht met laminaatvloeren.

De badkamer is geheel betegeld en voorzien van een whirlpool ligbad, douche, wastafelmeubel, 2e toilet en designradiator.

Middels een luik en vlizotrap is de bevloerde bergzolder bereikbaar, welke voldoende ruimte biedt voor de spullen die niet men niet dagelijks nodig heeft.

TUIN:
De tuin is passend bij de stijl van de woning aangelegd en aan de achterzijde voorzien van sierbestrating, borders en een mooie overkapping waar het door de tuinligging heerlijk vertoeven is.

ALGEMEEN:
- Karakteristieke vrijstaande woning met authentieke details
- Gelegen in het centrum van Dirksland op 284 m2 eigen grond
- Houten ramen en kozijnen waarin deels glas-in lood ramen
- Voorzien van muurisolatie en deels dubbele beglazing
- Verwarming en warmwatervoorziening middels CV-combiketel (Remeha 2022)
- Goten circa 5 jaar geleden vernieuwd
- Oplevering: in overleg