€ 939.000,-

Zuidzijde Haven 5, 3252BZ Goedereede

Zuidzijde Haven 5, Goedereede

Over deze woning

Makelaar
Tanis & Akershoek Makelaardij
Aangeboden sinds
09-03-2023
Aantal keer bekeken
372

Kenmerken

Soort woonhuis
Tussenwoning
Bouwjaar
1848
Perceelgrootte
350
Woonoppervlakte
318
Inhoud
1119
Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
6

Omschrijving

Op één van de mooiste plekjes aan de haven en het marktplein staat dit statige Rijksmonument uit circa 1848 met omsloten, onder architectuur aangelegde, tuin voorzien van veranda, buitenkeuken en dubbele garage.

Dit volledig gemoderniseerde herenhuis bestond voorheen uit 2 woonhuizen en is afgelopen jaren op een fraaie wijze verbouwd tot één royaal woonhuis.
Het geheel is gelegen in het pittoreske stadje Goedereede op een perceel van totaal 350 m2 eigen grond met tuin op het Zuiden op het Zuid Hollandse eiland Goeree Overflakkee.

Zoekt u rust en ruimte maar wilt u niet te ver van de Randstad wonen dan bent u hier aan het juiste adres.

Maak dan snel een afspraak en laat u verrassen!


INDELING

BEGANE GROND

De karakteristieke entreehal heeft een marmeren vloer en lambrisering. De tussendeur met gestraald glas en een levensboom geeft toegang tot de tussenhal met toilet en vaste trapopgang naar de slaapverdieping.

Vanuit de hal is een prachtige ruimte toegankelijk welke voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Wat dacht u van bijvoorbeeld een slaapkamer of kantoor/praktijk aan huis? Dit alles behoort zeker tot de mogelijkheden! De muur verwijst op een karakteristieke wijze naar de leeftijd van het object. De combinatie met de houten vloerdelen, balken plafonds en gashaard maken deze ruimte tot een aangenaam geheel.

Aan de linkerkant van het woonhuis bevindt zich de en-suite woonkamer met schouw voorzien van gashaard, authentieke schuifdeuren voorzien van inbouwkast en inspringend gedeelte. De raampartijen aan de voorzijde geven een mooi uitzicht op de haven en het marktplein van Goedereede.

De achterzijde is een perfecte ruimte voor een royale eettafel waar het genieten is om met vrienden of familie te dineren of gezellig te borrelen.
De achtergevel heeft een royaal bemeten glazen pui, deels voorzien van glas-in lood ramen, hetgeen de ruimte bijzonder en licht maakt. De dubbele deuren in de gevel bieden toegang tot de onder architectuur aangelegde achtertuin.

De tuingerichte keuken bevindt zich aan de achterzijde. De keukenopstelling is ontworpen en vervaardigd door Harry Westhoeve en is van alle gemakken voorzien, waaronder een AGA 6-pits fornuis met meerdere ovens (o.a. hetelucht- grill- en warmhoud oven), het Osmosis systeem staat garant voor puur water. Daarnaast heeft de keuken een spoelunit, vriezer, koelkast, Quooker en kickspace. Het geheel is afgewerkt met een hoogwaardig granieten aanrechtblad.
In de keuken bevindt zich een vaste kast met uitgebreide meterkast (19 groepen).

De begane grond is voorzien van massief houten vloerdelen, balken plafonds en porseleinen bakelieten wandcontactdozen.


1E VERDIEPING

De vaste trapopgang bevindt zich tussen de keuken en de (werk)ruimte op de begane grond. Vanuit deze opgang bereikt u de overloop met kleine balustrade, eikenhouten vloer en toegang tot de slaapkamer en bibliotheek. Tevens is er een geheel betegelde toiletruimte met fonteintje aanwezig en een vaste trap naar de 2e verdieping.

De 1e slaapkamer op deze verdieping bevindt zich aan de achterzijde welke middels dubbele deuren verbonden is met een eigen badkamer. Deze heeft een douche, authentiek meubel met dubbele wastafel en spiegel, designradiator en vaste kastruimte. Het geheel is afgewerkt met witte marmerlook vloertegels.

De 2e slaapkamer is thans in gebruik als bibliotheek, voorzien van gashaard en vaste kasten. Met het zicht op de haven een heerlijke ruimte om tot rust te komen.

Via de vaste trap vanuit de entreehal komt u op de 1e verdieping aan de linkerzijde van het pand. Vanuit de overloop bereikt u twee royale slaapkamers, waarbij de 1e slaapkamer zich aan de voorzijde bevindt met houten vloerdelen, balken plafonds en uitzicht op de haven.
De compleet uitgevoerde kastenwand van maar liefst 5 meter, biedt meer dan voldoende plaats voor uw garderobe.
De slaapkamer aan de achterzijde, tevens voorzien van balkenplafond, biedt zicht op de sfeervolle tuin en heeft draai-kiep ramen. Deze kamer heeft een complete kastenwand met een lengte van 2,5 meter.

De badkamer heeft een royale inloopdouche, “la Chapelle” wastafel en toilet. In de aanwezige vaste kast is de wasmachine opgesteld. De vloeren zijn uitgevoerd in een betonlook waterbestendige quickstep laminaatvloer.


2E VERDIEPING

Deze verdieping bestaat uit 2 gedeeltes.
Het rechtergedeelte heeft een zolderruimte voorzien van opstelplaats Cv-combiketel. Aan de achterzijde is een slaapkamer met vaste kastruimte. Aan de voorzijde bevindt zich een sfeervolle slaapkamer met authentieke kleine ramen.

Het gedeelte aan de linkerzijde is thans een open zolderruimte waar desgewenst meerdere slaapkamers of een eventueel een relax- of sportruimte gerealiseerd kunnen worden.


TUIN EN BIJGEBOUWEN

De bijzonder fraai aangelegde tuin is gelegen op het Zuiden. Zelfs bij de eerste zonnestralen is op het bestrate terras heerlijk vertoeven. Met een diversiteit aan beplanting waaronder lavendel, amber, buxus heggen en de meer dan honderd jaar oude olijfboom alsmede de privacy maken deze tuin tot een idyllische plek.
De sfeervolle veranda heeft een buitenkeuken met warm- en koud watervoorziening. Zelfs aan een pizza oven is gedacht.

Het koetshuis aan de achterzijde komt uit op het Achterom en is verdeeld in twee separate garages met openslaande deuren en aparte toegangsdeuren. Er zijn 18 stuks zonnepanelen geplaatst welke het energieverbruik tot een minimum beperken. In de garage bevindt zich de (hoofd)meterkast met meerdere krachtstroomgroepen. Op de 1e verdieping is een open zolderruimte, deze is bereikbaar via een vaste trapopgang. Zeer bijzonder zijn hier de toegepaste “Philibertspanten”.


ALGEMENE KENMERKEN

- geheel gerenoveerd en gemoderniseerd herenhuis op een unieke locatie;
- Rijksmonument, gelegen in een omgeving met beschermd stads- en dorpsgezicht;
- gelegen aan haven en marktplein, nabij dorpswinkels en supermarkt op loopafstand;
- royaal object met een woonoppervlak van ca. 318 m2 en een inhoud van 1119 m3;
- voormalige koetshuis is thans dubbele garage op de begane grond en royale bergzolder.
Totale oppervlakte 92 m2
- perceelgrootte; gelegen op 350 m2 eigen grond;
- sfeervolle werk-/ kantoorruimte aan huis;
- voorzien van 6 slaapkamers en 2 badkamers;
- op de zolderruimte op de 2e verdieping zijn meerdere slaapkamers mogelijk;
- 18 stuks zonnepanelen;
- energielabel C;
- op fietsafstand van natuurgebied, duinen en strand;
- op circa 30 autominuten van Europoort en Rotterdamse haven;
- oplevering: in overleg.

Een sfeervol huis dat door liefhebbers van nostalgische wonen niet onopgemerkt zal blijven!